logogalgenwaardedit

Gevoelige tanden behandelen bij Mondhygiëne Galgenwaard

Pijn aan het gebit bij het eten of drinken van warme of koude producten? Of juist als u iets zuurs of zoets neemt? Waarschijnlijk zijn blootliggende tandhalzen het probleem. Als het tandvlees zich terugtrekt, komt de hals en de wortel van de tand of kies bloot te liggen.

Hoe kan het dat mijn tanden zo gevoelig aanvoelen?

Op de hals en wortel van de tand of kies zit geen glazuur of tandvlees dat het tandbeen beschermt.Daardoor is de tand of kies erg gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals warmte, kou, zoet en zuur. Wanneer u een koud drankje drinkt, voelt u dat dan gelijk aan uw tanden. Ook ontstaan er gemakkelijk gaatjes in de blootliggende tandhalzen.

Wat is de oplossing voor gevoelige tanden?

De oplossing voor gevoelige tanden bestaat uit heel veel acties die u zelf kunt ondernemen. Op de juiste manier poetsen en een goed voedingspatroon zijn bepalend voor gezond tandvlees. Zure voedingsmiddelen werken bijvoorbeeld erosief, waardoor ze zorgen voor slijtage van de tanden.Vermijd daarom zure voedingsmiddelen zoveel mogelijk.Bij het poetsen doet u er verstandig aan om niet te hard te drukken en altijd te poetsen met tandpasta voor gevoelige tanden.Heeft u al het bovenstaande geprobeerd, maar nog steeds last van gevoelige tanden? Neem dan contact met ons op voor advies. Wij vertellen u hoe de tandhalzen bloot zijn komen te liggen en hoe verdere slijtage voorkomen kan worden. Verder is het mogelijk om uw gevoelige tanden te behandelen met middelen zoals fluoridelakken.

Wat kost het behandelen van gevoelige tanden?

Bekijk hier de tarieven voor het behandelen van gevoelige tanden.

Laat u adviseren door Mondhygiëne Galgenwaard

Wij helpen u graag af van uw klachten en geven u advies over hoe u het beste uw tanden en gebit kunt verzorgen. Wilt u een afspraak met ons inplannen? Vul dan het formulier bovenaan de pagina in. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

Bent u al patiënt? Plan hieronder uw afspraak.

 

Geen patiënt bij ons? Schrijf u dan hier in.

 

 

Afspraak maken ?  ☏ 030 - 880 90 15

Bekijk hier de reviews van Mondzorg Galgenwaard

klantscore Nog veel verbetering nodig voor Zorgkaart Nederland

9,7

Zeer deskundig, vriendelijk. Stelt je erg op je gemak 

Bianca de Groot

     

10

ik ben tevreden over het totaal. Rust, hygiëne, deskundigheid, vriendelijke tegemoetkoming, herkenning, ik hoef niet steeds hetzelfde uit te leggen, kortom, ik word herkend en dat is erg plezierig. Afspraken lopen goed op tijd, de praktijk zit er fris uit, kortom, vertrouwenwekkend.

Patty

     

9,3

Ik heb veel tips gehad hoe ik mijn gebit het beste schoon kan houden, verder is ze heel aardig en werkt op tijd!

El

     

9,4

Ik ga al een aantal jaar naar Fatima, en heb geen enkele klacht. De behandelingen doen bijna geen pijn, en ze is altijd erg betrokken en persoonlijk. Ook hoef je nooit lang in de wachtkamer te zitten, ze is altijd netjes op tijd

Anoniem