logogalgenwaardedit

Behandel uw ontstoken tandvlees en parodontitis bij Mondhygiëne Galgenwaard

Gezond tandvlees is roze, ligt strak om de tanden en kiezen en bloedt niet als u uw tanden poetst.Rood, gezwollen of bloedend tandvlees duidt meestal op een ontsteking. Ontstoken tandvlees kan leiden tot een teruggetrokken tandvleesrand. De oorzaak hiervan ligt bij de tandplak op de overgang van uw tandvleesrand naar uw tand of kies en de plak die tussen uw tanden en kiezen zit. Dit is het eerste stadium van de ontsteking en wordt gingivitis genoemd.

Niet behandelen kan leiden tot parodontitis

Wanneer gingivitis niet tijdig wordt behandeld kan de plak verkalken tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak. Tussen de tand en het tandvlees zit een kleine ruimte (de pocket). Deze ruimte wordt dieper doordat het ontstoken tandvlees los komt te staan van de tanden en kiezen.De ontsteking in de tandvleesrand kan zich uitbreiden in de richting van het kaakbot. Daardoor laat het tandvlees nóg verder los. Door de ontsteking gaan de vezels stuk en wordt het kaakbot afgebroken met parodontitis als gevolg. Bij parodontitis ontstaan er nog diepere pockets. Hierin verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen.Deze voortschrijdende ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot heet parodontitis. Het tandvlees trekt zich terug en de tanden en kiezen komen los te staan. De wortel ligt hierdoor gedeeltelijk bloot, wat zeer pijnlijke gevolgen heeft.

Wat te doen bij ontstoken tandvlees

De volgende tips kunnen helpen bij het voorkomen of genezen van ontstoken tandvlees:

Het is belangrijk om tandvleesproblemen zoals parodontitis spoedig te behandelen om erger te voorkomen en het tandvlees gezond te houden. Wij hebben veel ervaring in het behandelen van tandvleesproblemen en helpen u er graag vanaf!

Ontstoken tandvlees behandelen

Behandel uw tandvleesproblemen snel, want de gevolgen kunnen blijvend zijn. Maak vandaag nog een afspraak voor een gezond gebit. Bel 030 - 880 90 15 of schrijf u in via het inschrijfformulier. Het is nu ook mogelijk om online een afspraak te maken.

 

Bent u al patiënt? Plan hieronder uw afspraak.

 

Geen patiënt bij ons? Schrijf u dan hier in.

 

 

Afspraak maken ?  ☏ 030 - 880 90 15

Bekijk hier de reviews van Mondzorg Galgenwaard

klantscore Nog veel verbetering nodig voor Zorgkaart Nederland

9,7

Zeer deskundig, vriendelijk. Stelt je erg op je gemak 

Bianca de Groot

     

10

ik ben tevreden over het totaal. Rust, hygiëne, deskundigheid, vriendelijke tegemoetkoming, herkenning, ik hoef niet steeds hetzelfde uit te leggen, kortom, ik word herkend en dat is erg plezierig. Afspraken lopen goed op tijd, de praktijk zit er fris uit, kortom, vertrouwenwekkend.

Patty

     

9,3

Ik heb veel tips gehad hoe ik mijn gebit het beste schoon kan houden, verder is ze heel aardig en werkt op tijd!

El

     

9,4

Ik ga al een aantal jaar naar Fatima, en heb geen enkele klacht. De behandelingen doen bijna geen pijn, en ze is altijd erg betrokken en persoonlijk. Ook hoef je nooit lang in de wachtkamer te zitten, ze is altijd netjes op tijd

Anoniem